Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 4., csütörtök

Helyet követelnek a muszlim bevándorlók Németországban

Mazyek sajtótájékoztatót tart
Aimen Mazyek, a Németországi Muszlimok Központi Tanácsának elnöke a Neue Osnabrücker Zeitung mai számának kifejtette, hogy azt szeretnék, ha a közszférában kvótarendszert vezetnének be a -muszlim- bevándorlók elhelyezkedését segítendő. Mazyek állítása szerint sok idegen hangzású nevet viselő, ám megfelelő végzettséggel bíró személy került hátrányba a született német munkavállalókkal szemben a közigazgatásban.

Az Amerikai Egyesült Államokban bevett ez a "fordított numerus clausus", s a német rendőrség is már használ egy ilyen rendszert. Mazyek szerint ha ez bevált a rendőrségnél, akkor miért ne lehetne máshol is használni.

Török, európai, német:
Kenan Kolat
Mazyek mindezt a szerdai bevándorlásügyi fórum után mondta, amit komoly kritikákkal illetett, akárcsak Kenan Kolat, a németországi török közösség feje.

Kenan Kolat, a Németországi Török Közösség elnöke a ZDF televíziónak nyilatkozva azt tette szóvá, hogy a fórumon nem volt "vezérfonal". Öt-hat különböző témában hangzottak el előadások, ám azokat nem követte általános vita, amelyben a meghívottak is kifejthették volna a véleményüket. Még a tanácskozás előtt Kolat arról beszélt, hogy a Sarrazin-könyv nyomán "forrponton van" a török bevándorlók hangulata, az inkriminált műben a külföldiek elleni hangulatkeltés eszközét látják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése