Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 7., kedd

Az áldozati ünnepre kennék a cápatámadásokat

Rettegnek a turisták Egyiptomban, ahol egy idős nőt megölt, négy másik búvárt pedig súlyosan megsebesített egy cápa Sarm-es-Sejk partjainál.
A hetvenéves német nő könnyűbúvárkodott a Vörös-tengerben a népszerű üdülőhelyen, amikor a ragadozó megtámadta. Az asszony segítségért kiáltott, és még élt, amikor kihúzták a partra, de a súlyos vérveszteségtől a helyszínen életét vesztette. Helyi tudósítások szerint az állat a jobb karját harapta le.
A megölt cápákról készült fotót az egyiptomi hatóságok körbeküldték a hírügynökségeknek, de tengerbiológusok azt állítják, hogy nem ezek az állatok öltek
A térségben fürdési tilalom volt érvényben, mivel pár napja több cápatámadás is volt a környéken. A korábbi balesetekben három orosz és egy ukrán nyaraló sérült meg súlyosan. Az őket kimentő búvárok leírása alapján csütörtökre felhajtották és befogták az a két cápát, amelyek a négy turistát megtámadták.
Csakhogy több búvárszervezet és szemtanú is egybehangzóan állítja, hogy nem a két megölt cápa volt felelős a támadásokért. Ezért nem értenek egyet azzal sem, hogy a hatóságok újra megnyitották a strandokat, mert attól tartanak, hogy újabb úszókat támadhat meg a vérszomjas állat.
A turizmusért felelős miniszter azt közölte az AFP hírügynökséggel, hogy tengerbiológusokat hívtak annak kiderítésére, mi állhat az eddig példátlan támadások hátterében. Néhányan azt gyanítják, hogy a Vörös-tengerben túl sok halat fognak ki, ezért kevesebb a cápák élelme.
Létezik azonban egy másik magyarázat is. Több szemtanú is azt állítja, hogy egy muszlim ünnepre áldozati állatokat szállító hajó legénysége a hosszú úton elhullott állatokat a tengerbe dobta, ez vonzhatta a cápákat az öbölbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése