Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 7., kedd

Tilos a csók!

A katari focivébé rendezőinek figyelmébe ajánlanánk a Független Hírügynökség hírét:

Haram készülőben

Nem árt alaposan felkészülniük az Abu Dhabiban rendezendő FIFA Klubvilágbajnokságra készülő szurkolóknak, számos tilalommal kell majd szembenézniük az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában.


muzulmán előírások mindenkire érvényesek lesznek, ezért a szervezők egy listát készítenek arról, hogy mit nem szabad a szurkolóknak csinálniuk. A legfontosabb, hogy tilos az alkoholfogyasztás valamint nyilvános helyen csókolózni.
A szervezőbizottság szórólapokat oszt szét az érkező drukkereknek. Ezeken az is szerepel, hogy büntetendő cselekménynek számít a drogfogyasztás: akár nyilvánosan, akár magánlakásban, és büntetőeljárás vár arra, aki ezt megszegi. "Muzulmán ország vagyunk, saját szokásokkal és hagyományokkal, amelyeket meg kell őrizni. Ez pedig nem kellene, hogy zavarja a szurkolókat"- vélekedett a szervezőbizottság szóvivője, Saza al-Rumaithi. Hozzátette, hogy a FIFA is támogatja az iylen és ehhez hasonló lépéseket.

klubvilágbajnokságot december 8-18 közt rendezik meg Abu Dhabiban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése