Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 24., szombat

Új sorozat a Magyarországi Muszlimok Egyháza oldalán


Új videó sorozatot indítunk útjára az Magyarországi Muszlimok Egyházának weboldalán, melyben kortárs muszlim előadók és tudósok angol nyelvű anyagaiból válogatunk. Célunk, hogy ezeknek a ma is köztünk élő, vagy a közelmúltban élt, a nemzetközi muszlim közösség által elismert embereknek az előadásait minél szélesebb körben megismerhetővé tegyük angolul nem beszélő magyar testvéreink számára. Az előadásokat körülbelül 10 perces részekre bontva, terveink szerint heti frissítésekkel szeretnénk közreadni inshaAllah.
Elsőként Yusuf Estes "Az iszlám a fiatalokról" című előadását feliratozzuk magyarul.
Yusuf Estes 1944-ben született Ohio-ban, evangélikus családban. Fiatal korától kezdve részt vett a templomi életben, majd prédikátor lett, és a zeneiparban is tevékenykedett. Miután visszatért az iszlámba, Egyiptomban, Marokkóban, és Törökországban tanulta az arab nyelvet és a Kegyes Koránt. 2004 óta folyamatosan feltűnik muszlim TV adók műsorán, számtalan konferencia vendége, több weboldalt hozott létre. Texasban önkéntes imámként tevékenykedik katonai bázisokon, és az amerikai Nemzeti Börtönhivatal muszlim "lelkésze". Több egyetem, köztük a qatari, meghívott előadója. 2000 augusztusában delegáltja volt az Egyesült Nemzetek Vallási Vezetők Békekonferenciájának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése