Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 21., szerda

Újabb darázsfészekbe nyúlhat bele a spanyol állam


Újabb darázsfészekbe nyúlhat bele a spanyol állam: a Madrid tartományban található Pozuelo de Alarcón településen egy marokkói születésű tizenéves lány úgy döntött, hogy az elrendelt tilalom ellenére viselni fogja a fejkendőt. Nadzsva Malha a 150-200 fős kicsiny marokkói muzulmán közösség egyik tagja, akinek édesapja a helyi muzulmánok vezetője, és a helyi mecset papja (sic!). A marokkói lány több honfitársával együtt két napja úgy döntött, hogy inkább nem jár iskolába, de nem válik meg a fejkendőtől, még akkor sem, ha el kell költözniük egy másik városba, vagy iskolát kell váltaniuk.

Rövid időn belül ez már a második hasonló incidens: március végén, éppen nagycsütörtök előtt a spanyolországi lapoknak napokig vezető híre volt, hogy a csaknem 800 éve katedrálisnak használt córdobai nagymecsetben egy Ausztriából érkezett muzulmán csoport tagjai akkor akartak imához térdelni, amikor az úrfelmutatáshoz ért a katolikus szertartás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése