Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. május 22., szombat

A megvert erkölcscsősz

A Szekuláris Figyelő posztja

(Nem mintha bigottságukat ajánlanánk!... :-)

A vallási erkölcsök Szaúd-Arábiában sem a régiek - már korábban írtam, hogy a világ talán második legteokratább országa (a Vatikán után, és Irán előtt, mert ott a nép mintha kissé ellenállna az örök üdvösség biztosítására irányuló vallásállami gondoskodásnak) is elindult a hanyatlás útján.
Miután a nagyfőnök koedukált egyetemet alapított, ahova nincs belépése az erkölcsrendőrségnek, most olyan rendeletet hoztak, amely megengedi, hogy életmentés céljából a tűzoltók belépjenek nőknek fenntartott épületekbe. Nyolc évvel ezelőtt ugyanis kitört a botrány, amikor a fátyolkényszer 15 iskolás lány életébe került: amikor a lányok ugyanis kimenekültek volna égő iskolájukba, az erkölcsrendőrök visszatuszkolták őket a tűzbe, mert nem voltak kellően elfátyolozva (a nők, ha egymás között vannak, ugyanis levetkőznek). Szemtanuk szerint még verték is őket.

Újabb fejezethez jutott most az ország - ezúttal az erkölcscsősz húzta a rövidebbet. Tudni kell hozzá, hogy az erkölcsrendészet folyamatosan igazoltatja a közterületen tartózkodókat, főleg, ha egy nőt és egy férfit lát együtt, hátha tilosban járnak (a "tilos" ott kezdődik, hogy egy nő és egy férfi egymással szóba áll, holott nem rokonok). Egy közparkban egy férfi elájult igazoltatás közben, mire a nő nekiesett az erkölcsrendőrnek, aki kénytelen volt kórházban kezeltetni sérüléseit.
Nem vagyok nagy barátja az önbíráskodásnak, de remélem, a totális elfátyolozottságnak köszönhetően a nő megússza - az ilyesmit arrafelé könnyen minősítik vallásellenességnek, amit akár halállal büntetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése