Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 6., vasárnap

Az iráni Forradalmi Gárda kíséretet adna a segélyhajóknakMTI

Az iráni Forradalmi Gárda kész haditengerészeti kíséretet adni azokhoz a teherhajókhoz, amelyek a Gázai övezet izraeli blokádját megtörni próbálván segélyszállítmányt akarnak eljuttatni az övezetbe - amennyiben Ali Hamenei ajatolláh, a legfőbb vallási és politikai vezető erre utasítást ad.

Bármilyen iráni katonai beavatkozást - a brit hírügynökség szerint - durva provokációnak tekintene Izrael, amely azzal vádolja Iránt, hogy fegyverekkel látja el a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista mozgalmat. Irán nem ismeri el Izrael államot, és elnöke, Mahmúd Ahmadinezsád gyakran jósolja a zsidó állam közelgő eltűnését.

Hétfőn izraeli kommandósok megtámadtak egy török hajót, a Gázai övezetbe segélyszállítmányt vivő flottilla vezérhajóját. A Mavi Marmara hajó fedélzetén kilenc török állampolgár életét vesztette. Az ügy nagy nemzetközi felháborodást keltett, különösen a muzulmán országokban. Izraeli hadihajók szombaton is körbevettek és Asdod kikötőjébe kísértek egy ír segélyszállító hajót.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő kijelentette, hogy Izrael továbbra is megakadályozza hajók kikötését az övezetben és azt, hogy - utalva ezzel a Hamásznak nyújtott iráni támogatásra - "Gázából iráni kikötő legyen".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése