Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 4., péntek

Erdogan: „A Hamasz nem terrorista szervezet”


A török miniszterelnök mai nyilatkozatára bizonyára sokan fölkapták a fejüket. A Hürriyet című török lap honlapján nemrég megjelent hír szerint Recep Tayyip Erdogan azt mondta, a Hamasz nem terrorista szervezet.

Erdogan azokat kritizálta, akik a demokráciára hivatkozva támadják a palesztin szervezetet. „Ők (értsd: a Hamasz) megnyerték a választást. Önök mindig a demokráciáról beszélnek. Önök nem hagyják, hogy a Hamasz kormányozzon. Miféle demokrácia ez?” – tette fel a kérdést Erdogan, majd így folytatta:

„Nem gondolom, hogy a Hamasz terrorista szervezet. Ugyanezt mondtam az USA elnökének is. Most is ez a véleményem. A Hamasz palesztin ellenállási mozgalom, ezek az emberek a saját földjükért harcolnak.”

Köztudott, hogy az USA terrorista szervezetként tartja számon a Hamaszt, Erdogan kijelentése tehát azt jelzi, hogy a NATO tagjai is eltérően ítélik meg a palesztin szervezetet.
A török miniszterelnök a hétfői eseményekre utalva ismét kemény szavakkal illette Izraelt, s a Tízparancsolatra hivatkozott, amely a zsidóknak (is) megtiltja a gyilkolást. „Ha Önök ezt nem értik meg törökül, akkor angolul mondom: You shall not kill.” Erdogan azonban ennyivel nem érte be: az ötödik parancsolatot héberül is megismételte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése