Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 14., hétfő

Irán: muszlim vezetőre támadtak a szélsőséges ellenzékiek



Az ajatollah egy mérséklet politikussal találkozott.

Amatőr videofelvétel került fel az internetre arról, ahogy Iránban szélsőséges ellenzéki tüntetők egy csoportja a hétvégén megtámadta egy egyházi vezető otthonát. A Kum városában található épületet azt követően vette körül a tömeg, hogy annak tulajdonosa egy mérsékelt ellenzéki politikussal találkozott, akinek autóját szintén megrongálták. Juszef Szanei nagy ajatollah házát azért támadták meg, mert a vallási vezető a tavalyi iráni választásokon támogatta Mehdi Karubi és Mirhusszein Muszavi mérsékelt jelölteket. A szélsőséges ellenzék szerint azonban a jelöltek gyenge szereplésükkel csak Mahmúd Ahmadinezsád újraválasztását akarták biztosítani.

Busralilmuhminin-kommentár: a hír nehezen érthetően van megfogalmazva. Mi a nehézkes fogalmazás célja? A szerepcsere. A baloldali média szeretné az áldozatot az elkövetővel felcserélni.

Mert ki is az áldozat? Egy síita vallási vezető, egy ajatollah.
És kik is a szélsőséges támadók? Az iszlám köztársaság szekuláris vezetői, akik az ellenzéki elnökjelölteket is lagymatagnak tarthatták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése