Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. július 23., péntek

Malajzia mégsem tiltja be a Manchester United mezét

A FourFourTwo cikke


A muszlimoknak azonban azt javasolják, a címerben látható ördög miatt ne viseljék a csapat mezét.


A felröppent hírekkel ellentétben az iszlám hatóságok mégsem tiltják meg az angol csapat mezének viselését, de felhívták a hívek figyelmét, az ördög ábrázolása ellentétes a vallás tanításaival.


Harussani Zakaria muszlim lelki vezető szerint az ördögöt, keresztet vagy koponyát ábrázoló pólók rossz értékeket közvetítenek a muszlimok fel, de ez nem jelenti azt, hogy be kellene tiltani őket.


– Mindössze azt javasoljuk az embereknek, hogy ne viseljenek ilyen ruhákat – mondta Zakaria. – A Sátán az ellenségünk, helytelen értékeket képvisel. A Sátán mindig rossz.


Kijelentésének hatására olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Manchester United és több másik klub mezeinek viselését is megtiltják a maláj muszlimoknak. A Man United címerében egy ördög látható, amint egy háromágú vasvillát tart a kezében, a csapat közkedvelt beceneve pedig éppen ezért Vörös Ördögök. Az országban egyébként a Man United az egyik legnépszerűbb futballklub, talán ezért is lenne értelmetlen a tiltás.

Bár a vallási vezető kijelentésével többen egyetértettek, a hatóságok kijelentették, egy sportegyesület mezét sem fogják tiltólistára tenni.


Nem ez az első eset egyébként, hogy a vallás miatt be akarnak tiltani valamit Malajziában, mely egyébként a megengedőbb iszlám országok közé tartozik, ahol a lakosság 60%-a követi ezt a vallást. A maláj muszlimoknak például egy nemrég nagy port kavart szabály szerint nem szabad jógázniuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése