Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 23., csütörtök

Francia muszlim vezetők a fátyoltilalom betartását kérik

Mohammed Moussaoui
MTI


Franciaországi muzulmán vezetők azt kérték csütörtökön hittársaiktól, hogy tartsák be az egész arcot elfedő fátyol viselésének tilalmáról elfogadott törvényt.




A Francia Muszlim Tanács vezetői megbeszélést tartottak a kérdésről Nicolas Sarkozy francia elnökkel, és utána kijelentették, hogy ők, mint felelősségteljes állampolgárok, úgy vélik, hogy a vita ideje lejárt, a törvényt megszavazták, és azt be kell tartani.

A törvény márciusban lép hatályba, a honatyák addig időt adnak az érintettek meggyőzésére.


Számukra, felelős állampolgárok számára véget ért a vita ideje, a törvényt elfogadták - hangsúlyozta a találkozó után a tanács elnöke, Mohammed Moussaoui. Közölte, hogy "minden pedagógiai eszközzel" igyekszenek meggyőzni az érintetteket, hogy tartsák be a törvényt. Ez utóbbiak számát mintegy kétezerre becsülik Franciaországban, amely elsőként rendelt el ilyen tilalmat Európában.

Moussaoui kérte ugyanakkor, hogy ne használják az "iszlamista" megnevezést akkor, amikor terroristákról van szó. E helyett a "terrorista" vagy "bűnöző" kifejezéseket ajánlotta. "Nem fogadjuk el, hogy az iszlám kifejezést és az iszlám vallást összekapcsolják a terrorcselekedetekkel" - mondta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése