Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 10., vasárnap

Gyűjtést szervez a vörösiszap áldozataiért Magyarországi Muszlimok Egyháza

A Magyarországi Muszlimok Egyháza folyamatosan figyelemmel kíséri az Ajka-Kolontár-Devecser térségében történt vörösiszap-ömlés okozta katasztrófa következményeit és a kárelhárítási munkálatokat.

Az iszlám alapelveiből kiindulva a Magyarországon élő muszlimok kötelességüknek tekintik a bajbajutottak megsegítését, illetve a katasztrófa következményeinek elhárítását. Ennek érdekében a pénteki imán gyűjtést hirdettünk, s a befolyt összegből – a régió önkormányzati illetékeseivel való egyeztetést követően – a kárelhárítási munkálatokhoz védőfelszerelést, illetve munkaeszközöket vásároltunk, amit a mai napon az Egyház munkatársai a helyszínre szállítottak.

A Magyarországi Muszlimok Egyháza lehetőségeihez képest az elkövetkező időszakban is folytatja a pénzbeli adományok gyűjtését, amelyből minden alkalommal az illetékesek szerint legszükségesebbnek ítélt dolgokat fogjuk beszerezni és a helyszínre szállítani.

Kérünk minden muszlimot, hogy felajánlását jutassa el a Magyarországi Muszlimok Egyházához a Bp. Sáfrány .u 43-ba az Egyház vezetőségéhez, vagy a 11705008-20471860 (OTPBank Rt.) számlaszámra „vörösiszap” közleménnyel!

Budapest, 2010. október 9.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése