Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 1., péntek

Oszama bin Laden muszlim segélyszervezet felállítását sürgeti és a klímaváltozás miatt aggódik

MTI
A természeti katasztrófák, illetve a háborúk sújtotta muszlimok megsegítésére hivatott segélyszervezet létrehozását sürgette az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője, Oszama bin Laden pénteken egy neki tulajdonított hangüzenetben.
Az üzenetet az iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai központ hozta nyilvánosságra. A terrorista vezető ebben bírálta egyes muzulmán országok kormányait, amiért – mint fogalmazott – több pénzt költenek fegyverkezésre, mint saját polgáraik segítésére.
A terrorista vezérnek tulajdonított hangszalag - amelynek hitelességét egyelőre nem erősítették meg - nem sokkal azután látott napvilágot, hogy az al-Kaida több alacsonyabb rangú vezetője hasonló üzenetekben bírálta a pakisztáni kormányzatot a több száz ember életét követelő és mintegy nyolcmillió embert hajléktalanná tevő súlyos áradások áldozatainak nem kielégítő megsegítése miatt.
Bin Ladennek idén ez már a negyedik hangüzenete. Január 24-én az al-Kaida nevében vállalta a felelősséget az amerikai Delta-Northwest légitársaság egyik repülőgépe ellen elkövetett, tavaly karácsonyi merényletkísérletet és újabbakkal fenyegette meg az Egyesült Államokat. Öt nappal később Obama amerikai elnököt bírálta a klímaváltozás miatt és az USA gazdasági bojkottjára szólított fel. Március 25-én pedig az al-Kaida fogságában levő amerikaiak meggyilkolását helyezte kilátásba, amennyiben döntés születik szeptember 11-i merénylet kiagyalójának tartott Halid Sejk Mohammed kivégzéséről.
Az al-Kaida vezetőjének tulajdonított pénteki hangfelvétel a korábbiakkal ellentétben nem a Nyugat elleni háborúra szólít fel, hanem „jótékony lelkek és bátor férfiak buzdítása gyors és komoly cselekvésre azért, hogy segítséget nyújtsanak pakisztáni muzulmán testvéreiknek”.


A globális klímaváltozás több embert öl meg bármely háborúnál - vélekedik Oszama bin Laden legújabb nyilvánosságra hozott hangüzenetében. A terroristavezér ezúttal a nyugati civilizáció elpusztítása helyett a pakisztáni árvízkárosultak támogatására szólítja fel híveit.



A globális klímaváltozás miatt aggódik Oszama bin Laden. A terroristavezér legújabb, ezúttal csak hangfelvételből álló üzenetét egy iszlamista honlap közölte le, március 25-e óta ez bin Laden első megszólalása.



„A klímaváltozásnak sokkal, sokkal több áldozata van, mint a háborúknak” - mondja az Al-Kaida veztője, majd kitér a pakisztáni áradásokra is, amelyekről azt mondja, hogy„lehetetlen leírni a tragédiát, mert olyan nagyságrendű”. Bin Laden az üzenet végén az áldozatok megsegítésére buzdítja híveit: „adakozó lelkekre és bátor férfiakra van szükség, mert általuk lehet komoly és azonnali segítséget adni a muzulmán testvéreknek Pakisztánban”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése