Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 24., vasárnap

Palesztin zászló egy megszállt város minaretjén

Szafed Palesztina megszállt területén található. A városban a közelmúltban állítottak helyre egy oszmán-török mecsetet annak minaretjével együtt.




A művészeiről híres település rabbijai arra szólították fel a város zsidó lakosságát, hogy ne adják ki lakásaikat palesztinoknak, beleértve az ott tanuló arab főiskolásokat is. A határozatot -többek között- a helyi főrabbi, Shmuel Eliyahu is támogatta. Ezen vallásjogi döntést követően zavargások törtek ki a zsidó szélsőségesek (haredim) és muszlim arab diákok között.


Mindezt követően szombatról vasárnapra virradó éjszaka ismeretlenek egy palesztin zászlót helyeztek el a minaret korlátján.


Ugyanakkor a Názáret közelében fekvő Maalul község mecsetjét vandálok rongálták meg. Az ősi imahely déli falának kőelemeit bontották el. Zahi Ndzsejdat az ún. Izraeli Iszlám Mozgalom szóvivője ingerült szavakkal ítélte el a zsidó barbarizmus újabb tettét, mely minden esetben műemlékeket gyaláz meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése