Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 21., vasárnap

Korlátoznák a moszkvai muszlimokat


Emlékmecset Moszkvában
Megdöbbentő nyilatkozatot tett Mihail Szolomencev, a moszkvai kabinet kisebbségügyi és régióközi kapcsolatok bizottságának vezetője. Eszerint tájékoztatni kellene a fővárosba érkezőket, hogy milyen viselkedési formák fogadhatók el. Az önkormányzati vezető nyilatkozata szerint az erről szóló tájékoztató kiadvány már előkészület alatt van. A magatartási kódex szerint tilos állatokat levágni az utcákon (utalva a muzulmán Kurban-bajram ünnepére, ami során az idén senki sem vágott állatot az utcán), nem lehet erkélyen saslikot sütni, nemzetiségi ruhákban mutatkozni (ez egy esetleges kendőtilalmat jelenthet - szerk.) az utcán és kötelező oroszul beszélni.
Moszkva életvitele az évszázadok alatt formálódott orosz kultúrán és tradíciókon alapul, és minden ideutazónak ezzel számolnia kell – hangsúlyozta Szolomencev.
Szavai szerint a moszkvai bűnesetek felét nem a fővárosban élők követik el (aki saslikot süt az erkélyén, az potenciális bűnöző? - szerk.), az iskolákban pedig nincs helye a nemzetiségi oktatásnak.
Oroszország lakóinak 17%-a muszlim, Moszkvában pedig mintegy kétmillió muszlim él.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése