Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 1., hétfő

Központot szándékozik nyitni a Magyar Iszlám Közösség


A MIK jelenlegi központjának bejárata

2855 nm-es alapterületű üres, egykor oktatási céllal épült ingatlant szándékozik átépíteni a Magyar Iszlám Közösség. Az központhoz udvar, kert, focipálya, étterem és sok más is tartozik majd. Az épület egyelőre 3 szintes:  alagsor, földszint és emelet.


Erre a területre szeretne a MIK iszlám óvodát, könyvtárat, kiállítási lehetőséget, nagy mecsetrészt, éttermet, irodákat, szociális intézményeket szegények részére, konferenciatermet, s szálláslehetőségeket is átutazóknak.


Ezt a leendő központot minden magyarországi muszlim számára szervezi a Bolek Zoltán által vezetett szervezet.A központ megvalósításához a MIK számít az áldozatkész magyarországi muszlimokra, ezért a projektről szeretnének megbeszélést folytatni 2010. november 5-én 15 órai kezdettel minden érdeklődővel jelenlegi mecsetjében (Budapest, XIII. kerület, Róbert Károly krt. 104.).


1 megjegyzés:

  1. salam,

    Udvar,elhanyagolt kert, focipálya van...az épületegyüttessel közösen...

    VálaszTörlés