Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 8., hétfő

Muszlim áruló a zsidó seregben

A Jewish Meeting Point cikke

"Az IDF (a Palesztinát megszállva tartó zsidó terrorcsapat - szerk.) egy erős, kihívásokkal teli, nem diszkriminatív hadsereg és nagy tisztelője az emberi jogoknak" - állítja Hesham Aborea hadnagy az IDF legelső muzulmán arab tisztje.

Az zsidó megszállók véderők kötelékének 2006-ban lett tagja, jelenleg az arab szektor kommunikációs részlegének tisztje.Rendkívül veszélyes és kihívásokkal teli a munkája, de minden reggel azzal a tudattal megy dolgozni, hogy segítséget nyújt a közössége számára. Fiatalon eldöntötte, hogy kezd valamit az életével, és az északi faluját elhagyva komolyan kezdett tanulni. A Ben Gurion Egyetemen végzett és komoly eltökéltséggel indult a céljainak.

"Nagyon nehéz ott felnőni, ahonnan én jövök. Befejezed a középiskolát és vagy sikerül továbbtanulni, vagy, mint mások, szakmunkásnak állsz. Például, ha szociális szakon diplomáztam volna, állásinterjún megkérdezik, hogy szolgáltam-e a seregben. Ha nem, akkor a felvételem reménytelen, és mehetek vissza munkásnak a faluba... Láttam ezt a veszélyt és úgy döntöttem, belépek a seregbe."

Aborea hadnagy a huszas évei végén már beduin középiskolákban tartott előadásokat drogprevenció és erőszakellenesség témákban, ugyanakkor feladatának tekintette az ország és a hadsereg valós képének bemutatását is.

"A legfontosabb, hogy a közösségemet oktatással érjem el. Tanárok, igazgatók és különböző vezetőket viszünk a fiatalokhoz. Úgy gondolom, hogy ösztönözni kell őket arra, hogy belépjenek a hadseregbe és így szolgálják az övéiket." Aboreának évente 10-35 diákot sikerül rávennie a szolgálatra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése