Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 21., kedd

“Álmuszlimok a békéért” a Times Square-en


"Muszlimok a békéért" a Times Square-en
New York – A Muszlimok a Békéért nevű  csoport tegnap kampányt indított a Times Square-en. A szervezet az iszlámon belüli toleranciát hirdeti, a külvilág felé pedig azt üzeni, hogy a muszlimok vallása békés. A kampány nem messze van attól a helytől, ahol néhány hónappal ezelőtt egy muszlim merénylő gépkocsiba szerelt pokolgépet akart robbantani a Times Square-en.
A Muszlimok a Békéért csoport videohirdetése a CBS hirdetési felületén a 42. utca és a 7. Avenue sarkán látható a következő szöveggel: “Muszlimok a szeretetért, a hitért és a békéért.”  A szöveg mellett szívek, egy amerikai zászló és egy galamb található. A békés muszlimok videókampánya január 17-ig tart.
“Az iszlám üzenetét szélsőségesek elferdítették,” mondta Waseem Sayed, az Ahmadiyya Muszlim Amerikai Közösség szószólója.  (Gond az egésszel az, hogy az Ahmadiyya vagy más néven kadiáni vallás nem része az iszlámnak. Többek között nem hisznek abban, hogy Mohamed volt az utolsó próféta és Mirza Ghulam Ahmadot, vallásuk alapítóját istenségként imádják. - szerk.) “Azok az emberek kapják a legnagyobb figyelmet, akik erőszakot követnek el. Sokkal nehezebb azoknak, akik hiszik, hogy az iszlám üzenete a béke” – tette hozzá Sayed. A csoport  tagjai magukat a muszlim mérsékelt ágának tekintik.
Sayed azt is elmondta, hogy csoportja nem támogatja azt a sok vitát és indulatot kiváltó tervet, hogy mecset és iszlám központ épüljön a Ground Zero közelében. Egyetértenek azokkal, akik szerint ez radikálisok felesleges provokációja, amely sérti 9/11 áldozatainak emlékét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése