Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 13., hétfő

Pősze Lajos "fanatikus iszlámorientáltsággal" vádolja a Jobbikot

Pősze Lajost részletesebb indoklás nélkül kizárta a nemzeti radikális párt parlamenti frakciója.

A kizárás tényét Pősze ingerülten fogadta, s kemény kritikával illette a párt vezetőségét. Megfogalmazása szerint "most egyszerre van jelen a fanatikus iszlámorientáltság a kettős kereszt állítgatásokkal, és az EU-szkepticizmussal. Ember el nem igazodik ezen." A Magyar Nemzetnek később Pősze azt is elmondta, hogy „elképesztő az iszlámimádat. Pártunk vezetője is többször hangoztatta, hogy nekünk nem kell félnünk az iszlámtól, az iszlám a barátunk.” A Jobbik-frakcióból kizárt képviselő továbbá leszögezte, hogy „az iszlám természetesen nem az ellenségünk, de az nem megy, hogy hátat fordítunk a keresztény Európának, aztán kettős kereszteket döfködünk a földbe.”

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a tradicionalizmusa miatt vonzódik az iszlám világhoz.

Pősze Lajos 1954-ben született, s egykoron a Szerencsejáték Zrt. vezetője volt. Közismert, hogy a szerencsejáték tiltott a muszlimok számára.

2 megjegyzés:

  1. A Jobbikban nem Pősze az iszlamofób, ha már ennyire bele merültünk a Jobbik és az Iszlám kapcsolatába.
    Itt van példának okáért Schneider úr, vagy a kulcsfigura, Novák Előd.
    S félhivatalos médiájuk, a Kuruc Info, aki szeret muszlimokat "fekázni", vagy más megalázó névvel illetni a bevándorolt muszlimokat. S szövetségesük a birt Nemzeti Párt is...akik Izrael hű támogatói, s ők támogatták egyedül a zsidó állam agresszióját a Gázai övezetben.(De szövetségesük az osztrák Szabadság Pártot is.) Nah, így lassan teljes lesz a kép. Vona Gábor pedig tényleg nagyszerű ember és politikus.

    VálaszTörlés
  2. A cikk nem is vádolja Pőszét iszlamofóbiával, csupán idézi kritikus szavait. A Jobbik egészére pedig inkább az jellemző, amit Pősze pedzeget, azaz a Jobbik véleményformáló felső vezetése iszlámbarát. Szemben a kimondottan iszlamofób KDNP-vel:

    http://busralilmuhminin.blogspot.com/2010/12/herr-meier-lofarkas-felholdas-jelvenye.html

    VálaszTörlés