Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 19., vasárnap

Terrorellenes demonstrációt szervezett a Norvég Iszlám Tanács

"A terror ellen vagyunk"
- hirdeti a transzparens
Szombat délután a csípős hideg ellenére több száz tüntető gyűlt össze Oslo belvárosában, hogy elítélje az erőszakot - írja a Nettavisen. A tüntetést a Norvég Iszlám Tanács (NIT) szervezte de megjelent rajta a kormány képviselője és az oslói evangélikus püspök is.

Senaid Kobilica
A NIT elnöke, az 1973-ban a boszniai Zenicán született Senaid Kobilica hangsúlyozta, hogy a terror eszközét határozottan el kell ítélni. "Nem lehet olyan körülmény, mely igazolhatná a terrort" - mondta, de megjegyezte, hogy ez nem szabad, hogy azt jelentse, hogy muszlimok megfeledkezhetnek a háborús konfliktusok szenvedőiről, ám Irak és Afganisztán kérdését a diplomatáknak kell megoldaniuk, nem a fegyvereknek.

Az északi országban 1999-ben letelepedő vallási vezető azzal is megnyerte norvég antirasszista hallgatóságát, hogy egy kedvelt norvég műmeséből is idézett, mely szerint az egyetlen törvény az életben az, hogy ne árts másoknak.

A rendezvényen felszólalt Jonas Gahr Stör külügyminiszter is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése