Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 29., szombat

Az Angliából kitiltott Naik videókonferenciát tart Oxfordban

Érdekes a modern technológia. Tavaly nyáron egy adminisztratív döntéssel kitiltották az Egyesült Királyság területéről az ismert tévés muszlim hittérítőt, Zakir Naikot, s most itt a megoldás. A doktorból "iszlám teleevangelistává" avanzsált Naikot az Oxford Union nevű vitakör "hívta meg", Naik videóösszeköttetés segítségével fog szólni a publikumhoz - írja a Guardian-, hiszen jelen forrongó világunkban egyre kevésbé lehet korlátozni a gondolatok szabad áramlását. A WikiLeaks kiszivárogtatások és a Twitter-forradalmak idején a keményvonalas diktatúrákban, ugyanúgy ahogy az időnként keménykedő demokráciákban, egyre nehezebb szájkosarat adni az emberekre.

Zakir Abdulkarim Naik 1965-ben született az indiai Mumbaiban. Neve összeforrt az általa alapított Peace TV-vel, egy 24 órán át adó szalafista irányvonalú iszlám csatornával, mely célja az iszlám üzenetének közérthető közvetítése a tömegek felé. Naik saját fián kívül több ismert szalafista előadót is láthatunk az online is fogható csatornán, így Yusuf Estes-t vagy Bilal Phillips-et.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése