Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 19., szerda

Bolek Zoltán megsérült és nem tud szkanderozni?

Bolek szomorú, hogy nem szkanderozhatott
Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke is szereplője egy "kamupublikációnak", ami Szerda Plusz nevű blogon jelent meg.

A szöveg emígyen szól:


- Fiam, lenne egy kis szombat délelőtti jótékonysági program. Számíthatok rád? - érdeklődött a pap a hétvégi időbeosztásomról.
- Aztán miben?
- Szkanderezni kéne.
- Viccel atyám? Nem vagyok én Fekete Laci!
- A részvétel a fontos, fiam. A többiek is amatőrök, akár dobogós is lehetsz.
- Egyéniben?
- Igen, egyéni győztest is hirdetnek, de a csapatra gondoltam.
- És milyen csapatban?
- Az egyháziba kellene. Bolek Zoltán megsérült, az pedig nem lenne fair, ha a magyarországi muzulmánok képviselet nélkül maradnának az ökumenikus egyházi szkandercsapatban.
- És pont én lennék a magyarországi muzulmánok leghitelesebb képviselője?
- Ez jelképes fiam, de ha a szakmai hiúságod gátol, indulhatsz az újságírói csapatban is. Úgy is jótékonykodhatsz. Bencsik András az újságírók szkandercsapatának a szövetségi kapitánya.
- Akkor inkább mégis az egyházi csapatba ugornék be. És miért jótékonykodunk szkanderrel?
- A belvízkárosultak megsegítéséért. De ha sokat adakoznak, akkor  az adományokból ebben a csúnya balesetben elhunytak családtagjainak  is juttatunk.
- Milyen csúnya balesetről beszél atyám?
- Hát ahol a fiatal lányok megfulladtak, már a neve is olyan obszcén volt.
- Mi volt abban a névben csúnya?
- Miért erőlteted fiam, hogy rútujl beszéljek? Meg nem is értek hozzá. Az a hullák és partidrogosok.
-? Nem véletlenül kurvák és kamionosok?
-Az az, de hát nem mindegy hogyan hívták, a lényeg, hogy tragédiába torkolt?
De mindegy. - gondoltam. Azt meg végképp nem akartam tovább ragozni, hogy az a rendezvény a tragikus partinak csupán az előzménye volt.
2.
Hát így kezdődött szkanderkarrierem. A Művészetek Palotájában tartották a versenyt. A catering egész jó volt. Korrekt szendvicseket szolgáltak fel. Egyházi csapatunk ellenfelének a zenészeket sorsolták. Kocsis Zoltánt lenyomtam, de Fischer Iván kifogott rajtam. Két ekkora karmestertől a pontszerzéssel azért mégsem hoztam szégyent Bolek Zoltánra, Mihályfa és Kisvásárhely zalai kisközségek volt körjegyzőjére, a Magyar Iszlám Közösség elnökére, akit ugye betegsége miatt helyettesítettem. A női szekcióban a Hit Gyülis Németh Sándor vezető lelkész felesége, Judit Asszony folytatott maratoni csatát Horgas Eszterrel. Eszter közel másfél órás küzdelmet követően feladta. Mint mondta, nem merte kockáztatni fuvola-karrierjét egy esetleges ujjtöréssel.
A dobogóról ugyan lecsúsztunk (az esztéták győztek, Réz András élete formáját hozta, az egyéni vándorkupát is elhozta, a sakkozóké lett az ezüst, a zenészeké a bronz, miénk, vagyis az egyházi csapaté a negyedik hely de az újságírókat azért beelőztük! Muhaha.) de mindent összevetve jól éreztem magam és legalább a belvízkárosultakon és talán  a  partibalesetesek családtagjain is segítek.
 

3 megjegyzés:

  1. ez mekkora baromság...

    VálaszTörlés
  2. Természetesen baromság, de nem árt, ha tudjuk, hogy egyes muszlim vezetők nevével hogy élnek vissza. Sőt, az illetőnek joga van tudni, hogy visszaélnek a nevével. S láthatólag olyan, aki ismeri őt vagy munkásságát, hiszen azt is tudja, hogy Bolek már nem körjegyző a nevezett községekben.

    VálaszTörlés
  3. Egyáltalán ahogy adakozik is megkérdőjezhető!Hál Isten nem" körjegyző" ezekben a falvakban ,és már Felsőpáhokon is betelt a pohár egy hónap alatt,ez a pasi hiteltelen mint muszlim is,hisz akkor betartaná ,hogy nem eszik disznót és nem is inna!Csak a pénz ami érdekli és azt hangoztatja is,hogy mikor mennyit "keres"!

    VálaszTörlés