Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 6., csütörtök

Botrány: megnyílt Szíria első kaszinója

Maniac Muslim üzenete:
"térjetek meg az iszlámra,
tiltja a szerencsejátékot!"
Míg a legtöbb európai ország – köztünk kicsiny hazánk is – kézzel-lábbal tiltakozik a szerencsejáték ellen, a világ sokkal eldugottabb részeiben is egyre több figyelmet szentelnek neki. Most például Damaszkuszban nyitottak kaszinót!
Szíria sohasem arról volt híres, hogy nagyon pártolta volna a szerencsejátékot. Az iszlám világ egyenesen tiltja ezt a tevékenységet, 1970-től fővesztés terhe mellett lehetett pénzben játszani. Most azonban elérte a forradalom a gazdaság ezen szegmensét is Szíriában, s 30 mérföldre Damaszkusztól megnyílt az első kaszinó!
A repülőtér fő terminálja mellett adták át a Damaszkusz Airport Hotelt (100 szoba éjszakánként 110 dollárért), amelyben otthont kapott a kaszinó. Az átutazóban lévő üzletemberek kedvükre költhetik itt a pénzüket többek között élő pókerben, amelyből sok van nekik. A hírek szerint az iraki és a jordániai milliomosok lesznek a törzsvendégek, akik Líbiában is kedvükre költhetik a pénzüket: 2010-ben a Casino du Liban Bejrut forgalma 50 millió dollár volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése