Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 3., hétfő

Folytatódik a kopt csőcselék vandál támadássorozata

Békés koptok - archív felvétel
Mint azt már két napja megírtuk, január elsején hajnalban bomba robbant Alexandriában, Egyiptom második legnagyobb városában egy kopt templom és egy dzsámi közelében. A Szidi Besr nevű városrészben történt tisztázatlan körülmények között történt detonációban 17 ember vesztette életét. Az eset után a kopt csőcselék feldúlta a helyi mecsetet, az utcára hajigálta az értékes szent könyveit, összecsapott a rendfenntartókkal, gépkocsikat gyújtogatott, s egy véres keresztet a magasba emelve igyekeztek a rendőrkordont áttörve további vandál tetteket végrehajtani.

Ma folytatódott a kopt vandalizmus a Szent Márk kopt székesegyháznál, ahol a feldühödött keresztény militáns szélsőségesek rátámadtak Oszmán Mohamed Oszmán gazdasági fejlesztési miniszterre és Ahmed al-Tajeb sejkre, az iszlám világ legfőbb vallási egyetemének, az al-Azharnak a vezetőjére. Al-Tajeb az események kapcsán a római pápát kétarcúsággal vádolta, aki -szerinte- megosztja az arab ország lakosságát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése