Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 29., szombat

A Magyar Iszlám Közösség a megbékélésért fohászkodik

Mi kimondjuk az egyiptomi néppel:
"Le Mubarakkal!"
Miközben forradalmi változásokon megy át Egyiptom, a világ muszlimjai kifejezik szolidaritásukat. A Magyar Iszlám Közösség új honlapján felhívással fordul a hívekhez. A felhívásban kifejtik, hogy nem szeretnének beavatkozni az egyiptomi belpolitikába. Elítélik az anarchistákat, a fosztogatókat és a gyilkosokat, s megjegyzik, hogy mennyire sajnálják, hogy muszlim öl muszlimot.


Egyiptomban a rendszerrel elégedetlen tüntetők, muszlimok és keresztények tüntetnek. Az Al-Dzsazíra élő felvételein láthattuk, hogy a muszlim tüntetők a tankok árnyékában mondták el naplementei imáikat a kairói Midan Tahrir téren. Harmincéves kommunista jellegű diktatúra ellen tüntetnek, s a régi szovjet párt mintájára létesült Népi Demokrata Párt irodáit gyújtották fel. Egy szóval ma az egyiptomi ember a népi demokrácia ellen lép fel. Valóban történik fosztogatás Egyiptomban, de nem anarchisták, hanem a rendszer ellen lázadó egyszerű emberek rámolják ki a pártházakat. Olyan ez, mint az 1956-os Köztársaság téri események. A kommunisták szerint az is ellenforradalom volt


A Magyar Iszlám Közösség ódzkodik elítélni a muszlimokat elnyomó, a Muszlim Testvériséget betiltó rendszert, mondván, hogy az beavatkozás lenne egy másik ország belügyeibe. Teszik ezt annak ellenére, hogy 2009-ben még a szlovák nyelvtörvényt elítélő nyilatkozatot tettek közzé.


Mindeközben Bolek Zoltán azért fohászkodik, hogy Mubarak békésen változtasson a politikáján! Vajon reálpolitika hinni abban, hogy Mubarak hirtelen megjavul?

16 megjegyzés:

  1. Szerinted, mit kéne csinálnunk? Különítményeket szervezni Egyiptom felszabadítására?
    De, ha azt tennénk, neked akkor az nem tetszene.
    Még szerencse, hogy mi nem neked, hanem a mindenható Istennek akarunk megfelelni.

    VálaszTörlés
  2. Egy tuntetes a konzulatus elott senkinek nem artana.

    VálaszTörlés
  3. Igen, mi a békéért fohászkodunk.

    ...és te miért fohászkodsz? Még több muszlim vérért?!

    Isten bocsásson meg neked, és vezessen téged az Egyenes Útra!

    VálaszTörlés
  4. Tazmeen nővérke! És kinek használna?

    VálaszTörlés
  5. vegul is senkinek. max felvallalnank a testveriseget a testvereinkkel...

    VálaszTörlés
  6. A Hanif Iszlám Kulturális Alapítvány pénteki imáján egyértelműen fogalmazott. Múlt pénteken üdvözölte a tunéziai fáraó előzését. Most pénteken pedig megelőlegezte szolidaritását az egyiptomi néppel. Nem taktikázott, nem azt nézte, hogy hogyan helyezkedj el a politikai palettán, hanem kifejezte azt, amit ma a muszlimok világszerte kifejeznek. Kivéve persze a Dar-usz-Szalam mecsetet, a MIK-et és a Hamaszt. Elég csak egy pillanatot vetni a közösségi oldalakra. Elég odafigyelni az amúgy csendes szavú és liberális el-Baradei szavára.

    VálaszTörlés
  7. Bolek Zoltán szóvivőjének Tóth Istvánnak:
    Elárulnád, hogy az adott szituációt, miszerint a nép azt akarja, hogy az elnyomó zsarnok hatalom és az elnök takarodjon el, az elnöknek meg esze ágában sincs, ezt a helyzetet hogyan lehet békés úton erőszakmentesen megoldani? Ez olyan mintha nálunk 56-ban felszólították volna a forradalmárokat és a kommunista-szovjet vezetést, hogy tartózkodjanak az erőszaktól, és rendezzék a konfliktust békés úton tárgyalásokkal. Hát elég abszurd, főleg a világnak azon a sarkán ahol a forradalmak nem a szavazófülkében dőlnek el mint állítólag nálunk.
    Meg felvetődik még egy kérdés, vajon a MIK, miért nem foglal állást elnyomott egyiptomi testvéreink mellett, hanem helyette semmitmondó nyilatkozatot ad ki, mintha azt valami semleges állam minisztériumától hallanánk? A Dar Asszalám mecset, illetve annak imámjának álláspontja világos, ő szentírásként kezeli a szaudi vallási vezetők minden szavát és kritika nélkül tovább adja, ők meg azt mondják amit a királyuk (aki nyíltan kiáll Mubarak mellett) mond nekik. Viszont a MIK-nek miért kell így fogalmazni? Ha megnézem a Facebookon Orbán Viktor rajongói oldalán a nemrég Egyiptomban töltött napok képeit, ahogy találkozik Mubarakkal, és a hozzá hű vezetőkkel, a fénykép albumok kommentjeiben mit lehet találni? Bolek Zoltán ilyenmód ír:"Isten áldja, Miniszterelnök Úr!" "Orbán Viktor Miniszterelnök jót tett a magyar muszlimoknak is! (mi is az a jó pontosan?) Isten áldja ezért!". Ezek szerint Bolek most éppen Orbán Viktornak hízeleg, aki nemrég barátkozott össze Hoszni Mubarak (reméljük nemsokára csk "volt") egyiptomi diktátorral, lehet Mubarak hasznos tippeket adott neki a médiatörvénnyel kapcsolatban, illetve megosztotta a titkát, hogyan lehet 30 évig hatalmon maradni, és a MIK ezért nem akar hangosan szembemenni Mubarakkal és kiállni a nép mellett? Bocsánat ha esetleg tévednék... Úgy néz ki megint mindenki csak a saját egyszerű érdekeit tartja szem előtt...
    Nekem a menyasszonyom egyiptomi, aki jelen pillanatban is Kairóban izgul otthon, hogy mi fog történni a hazájában, és tegnap még telefonon se tudtam elérni. Így tehát joggal kiállok az egyiptomi nép mellett, akiknek elege lett a több mint 30 éve tartó elnyomásból, diktatúrából, szegénységből. És szégyelje magát mindenki aki nem áll ki mellettük nyíltan, vagy a velük való szembenállásra buzdít.
    Allah segítse győzelemre Egyiptom népét a cionista fáraóval szemben.

    VálaszTörlés
  8. @ Ahmed: Ámin. Allah védelmezze a valódi muszlimokat!

    VálaszTörlés
  9. Allah segítse győzelemre Egyiptom népét!!!Köszönöm testvérem,egyetértek veled!Azért ha valaki úgy gondolja egy szinpátia gyülekezést illene tartani,persze csak a törvényes kereteken belül és békében az együttérzés kifejezésére.

    VálaszTörlés
  10. @Ahmed : elfogadom a bocsánatkérésed... (ugyanis azt írtad: "bocsánat, ha tévednék"). Egyébként nem vagyok senkinek sem a szóvivője.
    Kissé nonszensz Egyiptomot az '56-os mo-i helyzethez hasonlítani, legjobb tudomásom szerint ui. nincsenek ott megszálló csapatok - de ha nagyon gyorsan nem lesz béke , még lehetnek.
    @Világ mecsetei: szerinted kik a valódi muszlimok?!
    @Névtelen + ti mind: ha ennyire "segíteni" akartok az egyiptomi népnek, nosza, rajta: ki lehet ugrani a fotelból, indulnak repülőjáratok, aztán hajrá!

    A Magyar Iszlám Közösség továbbra is a béke és a békés megoldás híve.

    VálaszTörlés
  11. @Tóth István: Ha szerinted tévedtem, miért nem osztod meg velünk, hogy valójában mi is az igazság, miért áll ki a MIK az alávaló diktátor Hoszni Mubarak mellett? Továbbá azt sem közölted, mi lenne az a békés megoldás? Az emberek odamennek Mubarak elé, és szépen megkérik, hogy Elnök Úr, nincs munkánk, éhezünk, szabadságot akarunk, mondjon le legyen szíves? Igen, ő meg persze majd együttérzőrn le is mond. Attól, hogy Egyiptomban nincsenek idegen megszálló csapatok, attól még ugyanolyan népnyúzó, idegen érdekeket kiszolgáló diktatúra van, mint nálunk a kommunista rendszer alatt volt. A szegénység és a munkanélküliség egyre nagyobb méreteket ölt, az árak egyre jobban emelkednek. Próbálj meg mondjuk te havi száz dollárból vagy annál kevesebből megélni, és majd meglátjuk akkor is a békés megoldás híve leszel e.

    VálaszTörlés
  12. Most sajnos "szemenköpöm" magam... ugyanis ígéretet tettem, hogy amíg Jákob testvérünk nem gyógyíttatja meg magát, nem reagálok semmire a blogján, meg egy másik oldalon, de tekintve a "személyes megszólítást", kénytelen vagyok...
    @Ahmed: hol áll ki a Magyar Iszlám Közösség Mubarak mellett?! Leszel szíves meghatározni, megmutatni, vagy nemistudommi, mert ez olyan felháborító hazugság, hogy igencsk tűrtőztetem magam, hogy ne anyázzak vagy vmi ilyesmi... LESZEL SZÍVES ELOLVASNI, AMIRŐL VÉLEMÉNYT ALKOTSZ?!
    ÉS:
    Mi, a Magyar Iszlám Közösségben tömörülő magyar és más származású muszlimok, továbbra is a békés megoldás mellett tesszük le a voksunkat!


    Ha esetleg szerinted nem így kéne, nyugodtan vegyél repülőjegyet...

    VálaszTörlés
  13. Tóth hozzászólása színvonaltalan és méltatlan. Elfogadhatatlan, hogy egy igaz magyar embert az országból való távozásra szólít fel. S az is, hogy érvek helyett gyalázkodik, mocskolódik. Itt tart most a Magyar Iszlám Közösség. Sajnos.

    VálaszTörlés
  14. Salam alejkum!

    Igen, sajnos.Sajnos hiába vagyunk muszlimok, képtelenek vagyunk egymással normálisan vitázni.Sajnos, csak utálni tudjuk egymást, fikázni, meg csak széthúzni tudunk. Véleménye meg persze mindenkinek van Szaúdról, Egyiptomról meg a szomszédról.Mi lenne ha mindenki egy kicsit magába szállna milyen ember is ő valójában."Meg söprögessen mindenki a saját háza táján."

    VálaszTörlés
  15. Hát igen, aki nem hajlandó azt fújni, amit a MIK kalifája mond, azt ki kell kezeltetni. István, tölts el te is egy fél évet a MIK elnökhelyetteseként, és akkor talán kinyílik a csipád. Mindenki a béke híve, de tudod van olyan helyzet, amikor a harc kötelező. És kihagyni bűn. Ha nem vehetünk részt benne, akkor legalább egyet kell érteni a szívünkben, és nem nyilatkozni ellenük, ezzel fényesítve a magyar diktátor ánuszát.

    VálaszTörlés