Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 21., péntek

A vérrokonság erősebb, mint a múló szövetségek - Átadták a Kurultaj-díjakat

Bíró András neves antropológus, a Turán Szövetség vezetője 2011. január 21-én egy pestszentlőrinci vendéglőben adta át az idei Kurultaj-díjakat. Ünnepi beszédében a régi török mondás, az "eski dostlar düsman olamaz" (a régi barátok nem lehetnek ellenségek) szellemében azt fejtegette, hogy bár bizonyos idegen erők szerették volna, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Törökország és Magyarország nem válhatnak ellenségekké. Csak barátok lehetnek.

A programon fellépett egy török énekesnő, akivel a műsor után Ahmet Bariscil, a Hanif Iszlám Kulturális Alapítvány alapítója duettet adott elő. Az előadók közül nem hiányozhattak az ősi magyar dobosok sem, akik Tengrit  dicsőítették.

A közönség soraiban láthattuk az egyetlen hazafias magyar iszlám szervezet, a Hanif tagjait, Fadil Basart, a Magyarországi Iszlám Kulturális Egyesület elnökét, Mehmet Basaran újságírót, az Anatólia Hírügynökség tudósítóját, Lezsák Sándor munkatársait és Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselőt.

A muszlimok számára fontos pillanat volt, mikor egy magyar muszlim testvérünk, Rifat vette át az egyik emléklapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése