Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 22., kedd

A Coca-Colát perli egy muszlim


Egy palesztin muzulmán férfi beperelte a Coca-colát, mert véleménye szerint az üdítő alkoholt is tartalmaz, mely tiltott a muszlim vallásúak számára.
Egy izraeli muszlim férfi keresetet indított a Coca-Cola zsidó franchise partnere ellen. A férfi 65,847,622 Ft-ot követel.

A férfi szerint a Coca-Cola cég megsértette az egyének választási szabadságát, amikor nem tüntette fel, hogy terméke alkoholt is tartalmaz. A felperes a múlt héten kikerült titkos receptre hivatkozik, mely szerint az ital egyik összetevője az alkohol.

Az alkohol tiltott a muszlimok körében, és véleménye szerint megtévesztő módon, évek óta iszik alkoholt úgy, hogy nem tud róla. Véleménye szerint a Coca-Cola évek óta bűnös a fogyasztók megtévesztése miatt.

Ügyvédje szerint ez a legnagyobb megtévesztés a történelemben. A cég pontosan tudja, hogy az muzulmánok nem fogyaszthatnak alkoholt, ennek ellenére beleteszik termékükbe.

Mint azt megírtuk múlt héten egy rádióműsorban hangzott el a Coca-cola eredeti receptje.  A kézzel írt receptet egy régi gyógyszerkönyvben találták, és az Atlanta Journal Constitution egyszer, 1979-ben már leközölte. A kólát a feltalálóként ismertté vált John Pemberton egyik ismerőse fejlesztette ki, s csak később lett Pemberton találmánya. Aki az italt eredetileg drog- és más függőségek ellen ajánlotta, mivel háborús veteránként egykoron maga is morfiumfüggő volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése