Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 26., szombat

Kertész Ákos terroristázza a muszlimokat a Népszavában

Egyik kutya másik eb?
A baloldali újság hasábjain Kertész azon morfondírozik, hogy miként lehetne vallási eszközökkel integrálni a társadalomba a legnépesebb hazai kisebbséget, a cigányságot. Megjegyzi, hogy kevés kivétellel a magyarországi egyházak elfelejtkeztek a romákról. Ő pedig a Magyar Iszlám Közösségről (MIK), hiszen a MIK elnöke, Bolek Zoltán, is számos romát térített meg a 90-es évek végén Pándon.


Ki is ez a Kertész Ákos? Ha megnézzük a Wikipédiát, akkor azt látjuk, hogy egy  "polgári származású" Kossuth-díjas kortárs író, aki Demszky Gábor idején még Budapest díszpolgára is lett. Ars poeticáját így fogalmazza meg: "tilos az olvasót untatni, tilos az olvasónak hazudni. Ezen alapulnak filmjeim, színdarabjaim is. Hiszem, hogy a valóságot akkor is meg kell mutatni, ha ijesztő, mert az igazság mindig fölemel, megtisztít."


A muszlimokról a mai Népszavában pedig a fenti szellemmel ellentétben így vall: "Az sem mellékes, hogy a cigány lakosság nem muzulmán. Nem kell félni attól, hogy velük terroristák jelennek meg az országban."


Azt sem lenne mellékes megtudni, hogy Kertész szerint helyes-e az ilyen leegyszerűsítő általánosítás, s hogy az iszlamofóbia -szerinte- megengedhető-e?

1 megjegyzés:

  1. Megjegyzem,hogy feljelentettük az "írót",s bocsánatkérésre is felszólítottuk az újság szerkesztőit!
    A Közösség eddig, s ezután sem fogja eltűrni, hogy vallásunkat, szeretett Prófétáinkat gyalázzák. Nem tűrtük el, sem ezután sem engedjük,hogy emberi jogainkat bárki is a sárba tapossa!
    Ezért minden évben van iszlamofób jelentésünk, melyek élén a Hetek, az ATV és az Index áll, mint a média szégyenei.

    VálaszTörlés