Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 21., hétfő

A megöregedett színésznő tovább küzd

MTI


Brigitte Bardot (Francia színésznő és állatbarát - szerk.) nem csügged a francia vágóhidak szabálytalanságai ellen vívott harcában.


"Sok állatot még mindig középkori szokások szerint ölnek meg, holott húsukat nem a halal piacra szánják" - véli az alapítvány. A hús akkor számít halalnak, vagyis az iszlám előírások szerint tisztának, ha az állatot a meghatározott szabályok szerint ölték meg: imát mondanak felette, majd elvágják a nyaki ütőereit és kivéreztetik. Az iszlám csak olyan hús elfogyasztását engedélyezi, amely "felett elhangzott Allah neve".

A francia sajtóban nemrég megjelent tudósítások szerint nagyon sok esetben hasonló módszerekkel történik az állatok megölése: anélkül szúrják le a marhákat, hogy előzőleg megfelelő fegyverrel elkábítva megszabadították volna őket a szenvedéstől.

A birkák és kecskék megközelítőleg nyolcvan százalékát, a szarvasmarháknak pedig mintegy negyven százalékát nem kábítják el Franciaországban - idézte a lap egy állatorvos becslését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése