Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 13., vasárnap

Muszlimok a Valentin nap ellen

Független Hírügynökség


Miközben világszerte készen állnak a párok, hogy megünnepeljék a Valentin napot, a malajziai vallási vezetők az erkölcstelen viselkedés veszélyeire figyelmeztetik a muszlimokat. A szerelmesek napja ellen már hat éve vallási rendeletet adtak ki az ázsiai országban.


A Valentin nap ünneplése együtt jár az erkölcstelen tevékenységekkel" - mondta Van Mohamed Sejk Abdul Aziz, muszlim vallási hatóság vezetője annak kapcsán, hogy eddig hat malajziai állam csatlakozott a kampányhoz, amelyben bűnmentes életvitelre bátorítanak Malajziában. 

"Az iszlám elutasít mindent, még ha az a keleti kultúrából is érkezik, ami sérti az iszlám tanításait" - tette hozzá. Van Mohamed emlékeztetett rá, hogy a vallási vezetők már hat éve fatvát adtak ki a Valentin nap ellen. A vallási rendelet szerint a Valentin nap keresztény elemeket hordoz, és a muszlimoknak nem kellene részt venniük más vallások rituáléiban.

Egy helyi iszlám párt ifjúsági szervezete szerint négy maláj államban tartanak ellenőrzéseket február 14-én. "Már ismerjük azokat helyeket, amelyeket a szerelmesek használnak, és a helyi hatóságokkal, és párttagjainkkal együttműködve leállítjuk a bűnös cselekedeteket, mint például az alkalmi szex, amely sérti az iszlámot" - mondta Naszrudin Tantawi.

16 megjegyzés:

  1. még mit nem akartok elvenni tőlünk...?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vedd el te is tőlük ugyanazt amit tőled elvettek. egy csalódott katolikus irja ezt

      Törlés
  2. Kedves Névtelen!

    Eddig mit vettek el tőletek a muszlimok? Főleg hogy ki sem derül, hogy kiket takar ez a laza királyi többes.

    Amúgy nem ártana újra átfutni a cikket, mert abban az áll, hogy a maláj muszlim tudósok szerint a Valentin napnak nincs helye a muszlimok életében. Azaz senkitől semmit nem vesznek el, inkább felhívják a muszlimok figyelmét, hogy ne vegyék ÁT a nyugati majomszokásokat.

    VálaszTörlés
  3. a keresztények életében pedig nincs helye a halalnak,a ramadamnak,a mecsetnek,a minaretnek,a kebabnak,az utcai imának,a burkának és még reggelig sorolhatnám,minek.
    úgyhogy én pedig felhivom a keresztények figyelmét,hogy ne vegyenek át semmit ezekből a keleti tevehajcsár szokásokból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. miért ki vagy te hogy felhívhatod bárki figyelmét! Gyakorold a vallásod és tiszteld a másikét

      Törlés
  4. Természetes a keresztények, ha nem akarnak, ne azt egyék, amit Isten megengedett (halal), ne böjtöljenek (helyesen: ramadán), ne járjanak imaházba (mecset, minaret), ne egyenek keleti húsételt (Nos, végigjárva a körutat, több kereszténynek látszó majszol gyros-t, mint muszlim. Sebaj, vegyük el a keresztényektől a gyros-t, mert semmiképp nem érdemlik meg! :-). A keresztények ne imádkozzanak az utcán! Ha meglátunk egy keresztény összekulcsolni a kezeit, rögtön figyelmeztessük! :-) Vicces vagy, kereszteslovag, csak a helyzet, hogy a maláj mufti döntésére több millió ember hallgat, a te böffentéseidet meg csak én kommentálom...

    VálaszTörlés
  5. te itt senkitől ne akarj elvenni semmit,dzsihad harcos és ne akarj megtiltani semmit mert ez a kontinens a miénk és az is marad.Ha nem tetszik a mi világunk,elmehetsz a maláj muftidhoz,nem fog potyogni a könnyünk,főleg ha a génhibás,beltenyészetből fogant "testvéreidet" is magaddal viszed.De mindet!

    VálaszTörlés
  6. Kereszteslovag, amikor a hozzád hasonló "bölcsek" bejegyzéseit olvasom, azon tűnődöm, hogy miért nevezik a kereszténységet a szeretet vallásának. Nem lenne jobb a gyűlölet és a kirekesztés vallásának mondani?

    A helyzet az, hogy a kereszténység valójában tényleg a szeretet vallása lenne, csak a gyakorlóin ez igen ritkán tükröződik.

    A Valentin nap pedig mintha a szeretet ünnepe lenne. Mondd, kereszteslovag, te még nem voltál szerelmes, vagy úgy megtetszett a gyűlölködés, hogy már nem is tudsz arról leszokni.

    Kereszteslovag, amúgy csak az szokott ilyen görcsösen ragaszkodni valamihez, aki biztosra veszi, hogy elveszti azt. Kereszteslovag, a te keresztény Európád már a múlté. S nem a muszlimok dekrisztianizálták azt, hanem a Felvilágosodás. Még az orbáni alkotmányban sem lesz említés róla. A helyzet az, kis keresztesem, hogy az európai kereszténység olyan, mint a kidőlt fa, amin épp a szúk lakmároznak!

    VálaszTörlés
  7. Béke legyen mindenkivel!

    A szóban forgó ünnepről ajánlom ezt a filmet azoknak akik kicsit is beszélnek angolul, legyen muszlimok vagy keresztények!A valentin napot egyik
    vallás követőinek sem lenne szabad ünnepelni ha valóban egyistenhívőnek tekintik magukat.A Biblia is elutasítja a pogány szokásokat, pl. jóslást, hamis isteneknek való áldozást.Attól hogy egy pogány ünnepet átneveznek és "keresztényesítenek" attól az még nem lesz megengedett és helyes.Azt kéne felfogni a keresztényeknek is, hogy mit jelent valóban Jézust követni.Nem azt jelenti amit az egyház hozzámagyaráz Pál leveleihez vagy a világias divat követését, inkább azt kéne jelentse minden kereszténynek, hogy úgy éljen, olyan elvek és TÖRVÉNYEK mentén mint Jézus (b.v.) élt és ne vigyenek bele Jézus eredeti vallásába kitalált újításokat.Az első ilyen újító PÁL volt....meg is lehet nézni mi lett az eredménye.
    Európával meg az lesz amit Isten akar, nem az amit az emberek.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1lint-nap

    VálaszTörlés
  8. ja a film http://www.youtube.com/watch?v=edUDnGn3I-o

    VálaszTörlés
  9. Kedves Gábor, mi, muszlimok, alapvetően rosszul közelítjük meg a kereszténységet. Miért? azért, mert a keresztények nem is akarják követni Jézust. Mi, muszlimok, alapvetően arra vagyunk 2programozva", hogy kövessük Allah küldöttét (béke legyen vele), s arra, hogy ne építsünk be idegen elemeket a vallásunkba. A kereszténységet és a keresztényeket más motiválja. Hiába mondjuk a keresztényeknek, hogy kövessétek Jézust, mert aki Jézust követi, már nem is bír keresztény lenni, az muszlim lesz.

    VálaszTörlés
  10. aki pedig muszlim lesz,már nem bir (...magával) muszlim lenni,hanem radikális,fundamentalista,
    békétlen,követelőző,térhóditó,törvényeket és
    szokásokat megváltoztatni akaró,ingyenélő,
    bűnöző hajlamú unatkozó semmittevő majd agressziv,depresszióra hajlamos dzsihadista,a végén pedig terrorista öngyilkos merénylő lesz.

    ne egy egyszerű kis ártatlan megemlékezéssel,mint a valnetin nap foglalkozzatok,ennek semmi bűnös vagy pogány vagy szexuális tartalma nincs és nem is volt.

    unalmasak vagytok,a nagy "komolykodásba"
    belefásult muszlim magyar értemiség...huhh

    VálaszTörlés
  11. Te, kereszteslovag, mondj légy szíves egy magyar muszlim öngyilkos merénylőt!

    S nézd azzal foglalkozunk, ami minket izgat. S ebbe még az is belefér, hogy utánközöljük az MTI hírét.

    Ha pedig annyira unalmasak lennénk, akkor -valami lelki hiány miatt- nem járnál ide vissza! Kívánom neked, hogy Valentin napon találd meg a szerelmet, s ha az nem megy, legalább egy napra nyugodjon meg a szíved! Akkor legalább haszna lenne a "pogány ünnepnek".

    VálaszTörlés
  12. Senkit nem akartam bántani a hozzászólásommal, csak szerettem volna felhívni a figyelmét másoknak is a tényekre az ünneppel kapcsolatban.Aztán csinál mindenki amit akar.Peace

    VálaszTörlés
  13. Borzasztó ez a gyűlölködés, és ez az intolerancia, ami a kommentelők soraiból árad. Semmit sem ér annak a hite, aki nem tud, vagy igyekszik békében, szeretetben élni. Névtelen legalább a nevét vállalja, ha már dzsihádharcosozik, meg terroristázik.

    VálaszTörlés
  14. Vallás. Évszázadok óta a kínszenvedés, az értelmetlen öldöklés eszköze... miért? Miattunk emberek miatt. Vallásaink alapjai ugyanazok , a Korán ,a Biblia a ha más nyelven de ugyanazt irja le . Csakis mi vagyunk elfogultak.Nem a vallás, vagy Allah ,vagy Isten akarata az hogy egymást halomra öljük hanem mindez a mi döntésünk. Én keresztény vagyok,megkereszteltek,végigjártam azt az utat amit minden más keresztény. Csak az helyzet hogy megundorodtam.jelentős összegeket kell befizetnem az egyháznak mert én jól keresek,jelen pillanat.Követelöznek ,csekket küldenek ,fenyegetöznek. Ennek semmi köze a hithez . A katolikus egyház álszent. Nem vagyunk eléggé porázon tartva ? Adók stb ? Mondom ezt keresztényként .Börtönnel fenyegetik az embert ha nem fizeti meg az elmaradt éves 350 eurós tartozását az egyház felé.Szomoru...Ki tudnám fizetni de nem fogom, kivárom a végét és ha börtön lesz akkor büszkén megyek . Kérdem én ha az éhhalál szélén állnék segítenének rajtam? Nos megkérdezte... Az volt a válaszuk Isten majd megsegít. Nos Ha Isten megsegít engem akkor öket miért nem ? Miért autózhat a pap BMW vel? én miért nem Én nem vagyok Isten szolgája.? Bocs de azt hiszem abbahagyom és áttérek a Muszlim hitre. Ott legalább HIHETEK abban amiben hiszek. Ott legalább nem veszik el a gyerekeim elől az ételt!!!!

    VálaszTörlés