Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. március 4., péntek

Imádkozókra lőttek Líbiában

Líbiában egyre élesedik a harc a felkelők és Kaddafihoz hű kormányerők között. Az elnök szülővárasához közel fekvő olajkikötőnél, Ras Lanufnál a forradalmárok elfoglaltak egy katonai bázist, ezzel nagy mennyiségű nehéz fegyverzethez és lőszerhez jutottak. A létesítmény területén húsz megkötözött holttestre bukkantak. Az áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen.

A Szurti-öbölben zajló harcokkal egy időben a főváros sem nyugodt. Több ezer tüntető néz farkasszemet az elnök tankjaival Tajourában, Tripoli szegénynegyedében. A város más részein is erős a katonai jelenlét, de harcokról eddig nem érkezett jelentés. Annyit tudni helyi forrásból, hogy a hatalom csütörtökről péntekre virradó éjszaka hajtóvadászatot rendezett, mely során 70-100 ellenzékinek tartott személyt állítottak elő vagy raboltak el.

Kaddafi seregei elfoglalták az ország nyugati felének több pontját. Így Rasz Adzsdírt a Tunéziába vezető úton fekvő határállomást. Így itt képtelenség átjutni a határon, ahol már eddig majd 100.000 ember menekült el a harcok elől. A határ Tripoli között fekvő az-Závija is az elnökkel tartó fegyveresek kezére került. Az alább videó, -melyen azt láthatjuk, hogy az elállatiasult kormánykatonák hogyan lövik a pénteki ima résztvevőit-, is ott készült:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése