Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. március 3., csütörtök

Kaddafit támogatja a Nation of Islam

Az atv cikkének eleje

A 77 éves Louis Farrakhan, az amerikai központú Iszlám Népe mozgalom (Pontosabban Nation of Islam, ami egy az iszlámból kiszakadt vallás - szerk.) vezetője kedden a szervezet Chicago közelében tartott éves nagygyűlésén kijelentette, hogy a zsidókkal kapcsolatos megjegyzéseivel az a célja, hogy „leleplezze a sátánt” és arra akar rávilágítani, hogy a „cionisták uralják az amerikai kormányt és bankokat.” A szervezetet számos keresztény és zsidó szervezet antiszemita mozgalomnak tartja.

Farrakhan hosszan ecsetelte álláspontját a líbiai eseményekkel kapcsolatban is - Moammer Kadhafit testvérének és barátjának nevezte. Az Iszlám Népe szervezet vezetője felszólította Barack Obama amerikai elnököt, hogy ne engedjen a „cionista nyomásnak”, és ne kezdjen katonai offenzívába Kadhafi ellen. „Figyelmeztetem, hogy hagyja a líbiaiakat, hogy egymás között rendezzék a problémákat” – szólította fel Farrakhan az Egyesült Államok elnökét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése