Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. március 19., péntek

Vallásközi konferencia a halál utáni életről Rómában


A Római Vikariátus közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztat, hogy az ökumenizmusért és a vallásközi párbeszédért felelős regionális bizottság március 19-én, pénteken tanulmányi napot rendez „Feltámadás vagy reinkarnáció: milyen élet van a halál után?” címmel a Róma határán található Divino Amore kegyhely nagytermében.

A találkozón előad Giuseppe Petrocchi püspök, a szervezőbizottság elnöke. Az előadók foglalkoznak a halál utáni élettel a Szentírás és az egyházi hagyomány tükrében, és elmélyítik a témát a katolikus egyház katekizmusának kompendiuma megközelítéséből. Michael Fuss, az Aquinói Szent Tamás Pápai Egyetem tanára a keleti vallásokban (a hinduizmusban, buddhizmusban) megjelenő reinkarnációt és a Nyugatra gyakorolt hatását tárgyalja.

A délután folyamán Cesare Moscati rabbi, a római rabbikollégium tanára; a muzulmán Adnane Mokrani, a Pápai Gergely Egyetem tanára, valamint egy buddhista szerzetes is felszólal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése