Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 26., hétfő

Ahmadinezsád: az ENSZ-vétójog a sátán találmánya

MTI

Az iráni elnök a sátán találmányának nevezte hétfőn az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsát és öt állandó tagjának vétójogát - jelentette az ország diákhírügynöksége, az ISNA.

Mahmúd Ahmadinezsád úgy véli, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína és Oroszország vétójoga elnyomja és elpusztítja az emberiség valódi természetét, és nem más, mint az ördög eszköze.

Az iszlám köztársaság és a Nyugat között egyre nagyobb a feszültség. Az Egyesült Államok azzal vádolja Teheránt, hogy atomfegyvert fejleszt. Irán azt állítja, hogy nukleáris programja békés célú. A készülő szankciócsomag - ha elfogadják - már a negyedik lesz az Iránt sújtó ENSZ-büntetőintézkedések között.
A negyedik szankciócsomag amerikai verziója visszafogná az iráni pénzmozgási szabadságot, fegyverembargót és hajózási korlátozásokat vezetne be, lépéseket foganatosítana a Forradalmi Gárda tagjai ellen és megtiltaná az új befektetéseket az ország energiaiparába.

Teherán azonban tovább dacol a tervezett büntetőintézkedésekkel. Felajánlotta ugyan, hogy alacsonyan dúsított urániumát lecseréli külföldön előállított magasabb dúsítottságúra - amivel csökkentené a dúsítási tevékenységekkel kapcsolatos nyugati félelmeket -, de ragaszkodik ahhoz, hogy a csere Iránban történjék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése