Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. március 6., vasárnap

Népszavazás a fiúgyerekek körülmetélése ellen San Franciscóban

A Borsod Online cikkének részlete

Schofield -
Előemberi indulat az előbőr ellen 

A kaliforniai városban egy Lloyd Schofield nevű férfi kezdeményezte a népszavazást, s az ehhez szükséges aláírások felét két hónap alatt össze is gyűjtötte.


Az íveket április végén kell leadnia, összesen 7168 támogató aláírással. Ha összegyűjti ezeket, novemberben lehet népszavazást tartani a kérdésről. A körülmetélés betiltásáról szóló kezdeményezését Lloyd Schofield azzal indokolta, hogy a csecsemőkre nem szabadna ráerőltetni a részvételt egy lényegében csak kulturálisan indokolható nemi szervi csonkításban. Szerinte az eljárás egészségügyi kockázatokkal jár.


Omar Nawaz, az egyetlen amerikai muszlim főiskola, a Zaytuna College tanára azt mondta, számukra is fontos a körülmetélés megmaradása.


A San Franciscóban székelő City Insider megtudta, hogy Schofield pár éve akkor kezdett a körülmetélés problémájával foglalkozni, mikor egy melegfelvonulás résztvevői között találkozott az ügy szószólóival, s csakhamar maga is a betiltás pártolójává vált. Ne feledjük, hogy San Francisco a melegek egyik fő központja, ahol a homoszexuális lobbi kimondottan erős.


Schofield gyermektelen, Facebook-oldala szerint római katolikus vallású.

1 megjegyzés:

  1. Fel kellene vilagositani Mr Schofield-et, hogy a korulmeteles nem, azonban a nem-korulmeteles valoban egeszsegugyi kockazatokkal jar. 10 fiu ujszulott szulei kozul legalabb 6 szembesul azokkal a problemakkal amik a korulmeteles hianyabol fakadnak, valamint ez kesobb is gondot jelenthet.
    Ez az akcio is inkabb a niqab koztereken vagy a hijab iskolaban valo betiltasahoz hasonlithato, vagyis hogy valami felszines indokkal tulajdonkeppen egy es ugyanazt a vallasi csoportot akartjak alapveto jogaitol megfosztani es ezaltal ellehetetleniteni. Ha mar hivatalosan nem lehet kitoloncolni a muszlimokat, hat majd ilyen apro aljas kis trukkokkel ellehetetlenitik oket.
    Bar egy pillanatra felmerult bennem a kerdes, vajon ez az akcio az amerikaban elo zsidokat nem zavarja-e, hiszen a korulmeteles naluk is vallasi eloiras, de egybol rajottem, hogy az amerikaban elo zsidok tulnyomo resze is csak annyira foglalkozik a vallasaval, mint mondjuk en az atomfizikaval (semmit sem tudok rola).
    A konkluzio tehat: nagyszeru tendencianak lehetunk szemtanui, 2011-ben merre is tart a hires amerikai tarsadalom? Buzik mondjak meg a tortenelmi vallasok kovetoinek, hogy mi a jo, meg mi nem. A homoszexualitas mehet, a ferfihazassag mehet, gondolom hamarosan a ket egynemu szulo gyermek-orokbefogadasa is, de a korulmeteles nem. Szigoruan tartsuk tavol magunkat mindentol, ami egeszseges vagy moralis. Ez hat az amerikai tarsadalom 2011-ben.
    Csak Allah a megmondhatoja meddig. Emlekezzunk csak vissza mi tortent az olyan tarsadalmakkal, ahol nagymertekben uztek az immoralis es egeszsegtelen elvezeteket es dozsoltek - a Gorog Birodalom, a Romai Birodalom, Szodoma....stb. - egyszer fent, egyszer lent....sajna.
    ذَٲلِكَ أَن لَّمۡ يَكُن رَّبُّكَ مُهۡلِكَ ٱلۡقُرَىٰ بِظُلۡمٍ۬ وَأَهۡلُهَا غَـٰفِلُونَ (١٣١) وَلِڪُلٍّ۬ دَرَجَـٰتٌ۬ مِّمَّا عَمِلُواْ‌ۚ وَمَا رَبُّكَ بِغَـٰفِلٍ عَمَّا يَعۡمَلُونَ (Anaam:131)

    Hagara

    VálaszTörlés