Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 23., péntek

Harmincegy év nyolcezer áldozatért

MTI

Súlyos - harmincegy év - börtönbüntetést kapott két egykori szerb rendőr Szarajevóban, mert 1995-ben részt vett mintegy 8000 boszniai muzulmán meggyilkolásában.

Radomir Vukovicot és Zoran Tomicot közvetlenül mintegy 1000 ember meggyilkolásában találták bűnrészesnek. A két rendőr részt vett a Srebrenicából elmenekült muzulmán férfiak elfogásában. A foglyokat egy raktárépületbe terelték, ahol a kísérő rendőrök tüzet nyitottak rájuk. Vukovic ezenkívül kézigránátokat is dobott a foglyok közé.

Hogy pontosan hány embert öltek meg a raktárban, azt nem lehet tudni, de a bíróság a tanúvallomások alapján megállapította, hogy a kérdéses napon, 1995. július 13-án mintegy ezer embert öltek meg. Az áldozatokat tömegsírba temették, de később kiásták és más helyre vitték őket, hogy ne maradjon nyoma a vérengzésnek.

A két rendőrt bűnösnek találták abban is, hogy férfi családtagjaiktól elválasztott, Srebrenicából máshova irányított muzulmán nőket, gyerekeket és öregeket kísértek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése