Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. május 18., kedd

Letépték az iszlám fejkendőt egy francia nőről

A Hír24 cikke

Verekedés tört ki egy francia üzletben, miután az egyik vevő sértegetni kezdett egy a boltban vásárló iszlám kendőt viselő nőt.

Az eset a nyugat-franciaországi Trignac városának egyik ruhaüzletében történt.

A 26 éves muszlim nő épp a boltban sétált, mikor egy idősebb francia ügyvédnő megjegyzéseket tett öltözetére. A beszámolók szerint az ügyvédnő Belphegorhoz, a híres francia tv-sorozat démonához hasonlította a fiatal nő öltözetét, és fennhangon követelte a burka betiltását. Ezt szóváltás követte, amely azután, hogy az idősebb francia hölgy letépte a kendőt a muszlim nő arcáról, verekedéssé fajult. A dulakodásnak a boltvezető, illetve a muszlim hölgy férje vetett véget. A helyszínre érkező rendőrök letartóztatták, majd kihallgatták a két nőt.

A francia parlament nemrég a francia nemzet értékeivel ellentétesnek nyilvánította az arcot is eltakaró iszlám öltözetet, amelyet legkorábban ősszel várhatóan a burka viseletének betiltása követ majd. Ezzel Franciaország lehet a második ország Belgium után, ahol tilos viselni az iszlám kendőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése