Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 9., szerda

Hollandia: iszlám-ellenes Szabadságpárttal lépne koalícióra a liberális párt


Az atv híre

Felmérések szerint a liberálisok esélyesek a győzelemre.


Előrehozott parlamenti választásokat tartanak Hollandiában, a felmérések szerint a szavazás esélyese a liberális párt. Mark Rutte pártelnök nem zárta ki, hogy a bevándorlás- és iszlám-ellenes Szabadságpárttal lépnek koalícióra.Az állami kiadások és a bevándorlóknak járó juttatások csökkentésével kampányolt az előrehozott parlamenti választások esélyese, a liberális párt Hollandiában. A felmérések szerint a Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért 36 képviselői helyet szerezhet a 150 tagú holland parlamentben.

Várhatóan a volt amszterdami polgármester vezette Munkáspárt végez majd a második helyen. Őket a leköszönő kormányfő, Jan Peter Balkenende pártja, a Kereszténydemokrata Tömörülés követheti.

Elemzők szerint meglepetést okozhat a negyedik hely várományosa, a bevándorlás-ellenes Szabadságpárt. Geert Wilders pártja néhány hónapja még a népszerűségi listák élén állt, de a gazdasági gondokra nem adott megfelelő választ. Wilders azt mondta, reméli, hogy pártja része lehet egy új koalíciónak. Mark Rutte liberális pártvezető nem zárta ki, hogy a Szabadságpárttal lépnek koalícióra.

Az előző, kereszténydemokrata-munkáspárti kormány az afganisztáni misszió miatt bukott meg. A kisebbik koalíciós partner, a Munkáspárt ugyanis kilépett a kormányból, amikor Balkenende miniszterelnök az Afganisztánban lévő holland csapatok létszámának növelésére készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése