Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 11., péntek

Jegybankár: A bevándorlóktól butább lesz Németország


A Bundesbank egyik tagja, volt pénzügyminiszter azt állítja, a Közel-Keletről érkezők hatására Németország "butább lesz", mivel a bevándorlók kevésbé iskolázottak és több gyerekük születik.

Thilo Sarrazin már korábban is ismert volt ellentmondásos kijelentéseiről. A 65 éves jegybankár, egyben volt pénzügyminiszter ma Frankfurtban fejtegette, hogyan csökken Németország műveltségi szintje a török, Közel-keleti és afrikai bevándorlók hatására. A Bundesbank tagja hangsúlyozta, hogy statisztikákkal tudja igazolni állítását.

Mint mondta, a bevándorlóknak általában több gyerekük születik, mint a németeknek (az ő termékenységi rátájuk a legalacsonyabb az EU-ban), ezért a különböző intelligenciájú társadalmi csoportok eltérő ütemben növekednek.

A Bundesbank szóvivője a Daily Mail tudósítása szerint annyit mondott: a jegybankár személyes véleményét mondta el, ugyanakkor egyesek úgy látják, ezzel meginoghat Sarrazin helye a jegybank igazgatótanácsában. A jegybankár egyébként már 2009-ben is vihart kavart azzal, hogy a muszlim gyerekeket alsóbb osztálybelinek nevezte. Sarrazin hét évig dolgozott pénzügyminiszterként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése