Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 23., szerda

Kiesett Algéria, a labdarúgó VB egyetlen muszlim csapata

2010. június 23-án miután kétszer kikapott és egyszer döntetlent játszott, Algéria kiesett a dél-afrikai rendezésű labdarúgó torna csoportköre után. A mai napon 1-0 arányban szenvedett vereséget az Amerikai Egysült Állomoktól a meccs hosszabbításában, s ezzel az ellenfél már a legjobb 16 között érezheti magát, az algírok pedig csomagolhatnak.

A szintén sok muszlim focistával -köztük Ribéryvel, Anelkával, Cissével és Henry-val- felálló Franciaország botrányos körülmények között szintén hazautazhat a versenyről, pedig sokan esélyesnek is tartották a konfliktusoktól szabdalt, idős együttest.

A bajnokságról egyébként több eddig sikeres muszlim ország együttese maradt távol. Nem jutott ki -többek között- az egyiptomi csapat, amely idén újfent elhódította az Afrikai Nemzetek Kupáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése