Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 18., péntek

Nem lesz a holland kormányban az iszlám-ellenes párt

MTI

Nem járt sikerrel a holland jobboldali liberálisok, a kereszténydemokraták és a Geert Wilders vezette iszlámellenes párt kísérlete egy koalíció létrehozására - jelentették be csütörtökön Hágában.

A hollandiai választásokon győztes Szabadságért és Demokráciáért (VVD) liberális pártot szombaton kérte fel Beatrix királynő, hogy tegyen lépéseket egy életképes koalíció összekovácsolására.

A koalíciós puhatolózásokat vezető Uri Rosenthal, a VVD felsőházi frakciójának vezetője elsőként azt vizsgálta meg, hogy van-e esélye egy koalíciónak a szélsőjobboldali Szabadságpárttal (PVV). A legtöbb szavazatot a VVD kapta, de az iszlámellenes PVV erősödött meg a leginkább. Rosenthal a kudarcról már hivatalosan tájékoztatta Beatrix királynőt.

A politikus szavai szerint "egy többségi kormány a VVD, a PVV és a kereszténydemokrata CDA között nem lehetséges". A CDA azt akarta, hogy előbb a VVD és a PVV állapodjanak meg, és csak azután csatlakozott volna a tárgyalásokhoz. A PVV azonban a három párt közös egyeztetésében volt érdekelt - jelentette az NRC Handelsblad rotterdami újság honlapja.

Rosenthal egyelőre nem nyilatkozott a továbbiakról, de megfigyelők szerint most a liberálisok egy centrista kormányról kezdhetnek tárgyalásokat a szociáldemokrata Munkapárt (PvdA) és több kisebb párt részvételével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése