Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. július 29., csütörtök

Egy floridai egyház Korán égetésre szólította fel híveit

Az Evangélikus Egyház honlapja közli

A Dove World Outreach Center nevű egyház a World Trade Center elleni terrortámadás évfordulóján Korán égetést tervez. Az akció nem csak az Egyesült Államok iszlám köreiben okoz gondot.


Terry D. Jones 2001 óta lelkésze ennek a gyülekezetnek és minden kritikát elutasít az akciójukkal szemben. A Korán égetéssel az áldozatokra szeretnének emlékezni, és az iszlám gonoszaival szembe kívánnak helyezkedni. A lelkipásztor szerint az iszlám vallás maga az ördögtől van (Lám-lám kibújt a szög a zsákból. A muszlimok sohasem állították, hogy a kereszténység nem isteni eredetű avagy égi vallás! - szerk.) és a keresztények feladata, hogy mindenkit óva intsenek ettől a vallástól – magyarázta Jones egy interjújában, amelyet a Religion News Service-nek (RNS) adott.

A gyülekezet a facebookon is létrehozott egy oldalt és azon agitálnak, már több mint ezer rajongójuk van.

Az amerikai Iszlám Kapcsolatok Tanácsának vezetője, Ramzy Kilic aggodalmának adott okot és szerinte ezzel az akcióval a gyülekezet csak elmélyíti a kereszténység és az iszlám közötti szakadékot.

Szeptember 10-én a muszlimok a ramadán végét, a böjti időszak végét fogják idén megünnepelni és az utána következő napon egy ilyen akció vallási érzéseket sért. (Valójában egy ilyen akció minden esetben iszonyatos nagy bunkóság és Isten elleni vétek! - szerk.)
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése