Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. július 29., csütörtök

A Korán éve fesztivál - recenzió

A nagyérdemű

2010. július 28-án a lágymányosi TIT Stúdióban került megrendezésre az első magyarországi Korán-olvasó fesztivál. A fellépők délkelet-európai turnén vesznek részt. Kedden Belgrádban léptek fel, pénteken pedig a zágrábi közönség örülhet nekik.

A program első fellépője Sedad imám volt a dél-szerbiai Presevóból, ahol az albánlakta vidék egyik mecsetjének az ifjú vezetője. Azt adta elő a Kegyes Koránból, amit a naplementi és az esti imádság után olvasni szokás. Őt követte Ali Keles, a burszai Orhángázi dzsámi imámja, aki azelőtt 15 évig a híres burszai nagymecset müezzinje volt. Ezután a macedóniai Hayat énekegyüttes következett, ők arab és török nyelvű vallásos dalokat adtak elő. A program fénypontja a világbajnoki második helyezett Hayrettin Öztürk bemutatója volt. Hayrettin hodzsa egyébiránt a Samsuni Egyetem docense.

A közönség soraiban mintegy harmincan foglaltak helyet. Szinte kivétel nélkül magyar muszlimok, akik szellemi táplálékkal töltekezve hagyhatták el a helyszínt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése