Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 18., szerda

A BBC új iszlám vallásjogot alkot?

Érdekes passzus olvasható az Esti Hírlap egyik cikkében, amit kritika nélkül a BBC-től vettek át. A BBC-t a világban eddig etalonként volt szokás kezelni, de ezek szerint az ő tájékozottságuk is bír határokkal.

Az inkriminált rész a következőképp hangzik: "Tavaly Oroszország gabonatermésének egynegyedét exportálta, főként a Közel-Keletre. Egyiptom, Törökország, Szíria, Irán és Líbia a legnagyobb piaca annak a puha búzafajtának, amely alkalmas arra, hogy az iszlám előírásainak megfelelően kovásztalan kenyeret készítsenek belőle."

A helyzet az, hogy az iszlám rituáléban -szemben a judaizmussal és a kereszténységgel- nincs szerepe a kovásztalan kenyérnek, még akkor sem, ha az iszlám világban is kedvelt eledel. Törökországban például a ramadáni böjt idején készítik a ramazan pidét, ami egy ilyen kovásztalan kenyérféle, de egész évben fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése