Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 8., vasárnap

Ködösítés egy iráni ügyvéd ügyében


Most hogy az Amerikai Egyesült Államok és a cionisták egy jobban fenyegetik Iránt, megkezdődött az iszlám köztársaság lejáratása a nemzetközi sajtóban. Ugyanannak a forgatókönyvnek lehetünk tanúi, melyet a nyugati hatalmak Irak 2003-as lerohanása előtt alkalmaztak. A cél Irán erkölcsi tőkéjének teljes felszámolása. Ezen kampány részét képezi a "rendszerkritikus" ügyvédhez, Mohammad Mosztafaihoz köthető ügyek sorozata.
"Norvégiába menekült egy iráni ügyvéd, aki a hazája jogrendjét érintő bírálataival összeütközésbe került a teheráni hatóságokkal. Mohammad Mosztafai július 24-én tűnt el Teheránban, vasárnap pedig felbukkant Oslóban." - tudósít az MTI.
Ez szemben az az igazság, hogy Mosztafai "eltűnése" után még írt egy hosszú levelet az ügyészségnek, hogy engedjék szabadon feleségét és sógorát, amit a teheráni rendszer azóta engedelmesen meg is tett. Ezek után kocsival, lovon és gyalog átszökött Törökországba, ahol menedékjogért folyamodott. Ezt egyes iránellenes civil szervezetek úgy próbálták beállítani, hogy Mosztafait letartóztatták. Ezután -mivel még Teheránban beszerezte norvég vízumát- a skandináv országba távozott.
De ki is Mosztafai? Mohammad Mosztafait a nyugati sajtó igyekszik úgy bemutatni, mint Mahmud Ahmadinezsád rendszerének éles kritikusát, aki az ellenzékiek jogi védelmét látja el a bíróságokon. A helyzet viszont az, hogy Mosztafai valójában a Nyugaton nagy sajtóvisszhangot kapó szexuális bűncselekmények elkövetőit védi. Ilyen a homoszexuális erőszaktevő Ebrahim Hamidi, vagy a paráznasággal vádolt és megkövezésre ítélt Sakineh Ashtiani ügye.
Mosztafai a mi fogalmaink szerint "sztárügyvéd", aki -vélhetően jó pénzért- véd olyanokat, akiket súlyos büntetés fenyeget. A Hamidi-ügyben három másik feltételezett és meggyanúsított homoszexuális erőszaktevőt sikerült is felmentetnie. Ezután elindult Norvégiába, s útközben védőből áldozattá avanzsált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése