Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 28., szombat

Kötelező házasság avagy iszlám erkölcsiségre neveli közszolgáit Malájzia

A Szentkorona Rádió cikke

Malajziában azon állami alkalmazottaknak, kik csupán egyszerű párkapcsolatot ápolnak és nem élnek erkölcsös házassági életet, bíróság elé állítják, majd elveszik lakásukat a Koránra hivatkozva.

Ez a rendelet az új kormányprogram része, melynek célja, hogy a közhivatalnokok példát mutassanak a muszlim lakosság számára.

Akit mégis házasságon kívüli párkapcsolatban találnak, azt bíróság elé citálják, majd elveszik lakását. "Keménynek tűnhet de egyszerűen azt akarjuk, hogy az emberek komolyan vegyék ezeket a dolgokat" - nyilatkozta a New Straits Times napilapnak Che Mata Che Ali, malajzia új adminisztrációs központjának, Putrajaya-nak, az iszlám kérdéssel foglalkozó részlegének igazgatója.

A 28 milliós ország kétharmada muszlimnak vallja magát. Nekik a helyi törvényeken kívül, melyek a keresztényekre, buddhistákra és hinduistákra is vonatkoznak, szigorúan be kell tartaniuk még az iszlám törvényeket is az országban. Például tilos közterületen, nyilvánosság előtt alkoholt fogyasztaniuk.

Az iszlám törvények a tradicionális világ alapkövei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése