Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 28., szombat

Muszlim taxist késelt a vallások közti párbeszédért küzdő diák

A Kitekintő cikke

Muszlim taxisofőr életére tört a vallások közötti párbeszédért harcoló diák. A gyilkossági kísérletért, 8-tól 25 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Önkéntesként már évek óta a vallások közötti párbeszéd előmozdításán dolgozott az a diák, akit egy muszlim taxisofőr kárára elkövetett gyilkossági kísérlettel és gyűlölet-bűncselekménnyel vádolnak. A 43 éves áldozat, Ahmed Sharif a nyakán, az arcán és az alkarján viseli a támadás nyomait. A rendőrség szerint, a 21 éves, önkéntesként dolgozó Michael Enright ittas volt, amikor a manhattani East Side felé menet, minden előzmény nélkül rátámadt a gyanútlanul vezető Sharifra.

James Zeleta ügyész a brutális késelés által okozott sérülések súlyosságával érvelt a bíróság előtt Enright óvadék ellenében történő szabadlábra helyezése ellen. Míg a fiatal férfi ügyvédje, Jason Martin, ügyfele példás tanulmányi eredményeire és a vallások közti párbeszéd előmozdításáért tett gesztusaira hívta fel a törvényszék figyelmét.

Enright önkéntesként dolgozik a Intersections International nevű szervezetnél, amely támogatja a vallások közötti kölcsönös elfogadás elmélyítését és ennek megfelelően kiáll a kétes megítélésű Cordoba ház felépítése mellett is. A szervezet vezetőjét is meglepte a bűneset, tekintettel a férfi szociális érzékenységét sejtető önkéntes tevékenységekre. "Évek óta keményen dolgozik azért, hogy hidat építsünk a különböző vallások és kultúrák között" - jellemezte Enright munkáját Robert Chase tiszteletes. Majd hozzá tette, hogy az Intersections Internationallal ellentétben, Enright sosem értetett egyet a Ground Zero közelébe tervezett mecset és kulturális központ támogatásával.

A férfit a gyilkossági kísérletért 8-tól 25 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése