Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 28., szombat

Betiltotta az iráni kormány a háziállatok reklámozását


Betiltotta az iráni kormány a háziállatokról szóló reklámokat. Az egyik iráni vallási vezető szerint a kutyatartásnak ördögi következményei lehetnek.

Betiltotta a háziállatokat és a háziállatokkal kapcsolatos termékeket népszerűsítő reklámokat az iráni vezetés - írja a Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása. Az iráni kulturális miniszérium az után lépett, hogy Nasszer Makarem Sirazi nagyajatollah, az ország egyik vallási vezetője fatvában hívta fel arra a figyelmet, hogy az iszlám szokások tisztátlannak tartják a kutyákat. Iránban az utóbbi időben népszerűvé vált a kutyatartás, ami ellen az ajatollah már júniusban is felszólalt. Akkor azt üzente az iráni kutyatulajdonosoknak, hogy "vakon másolják a nyugati szokásokat" és szerinte ennek "ördögi következményei" lehetnek. Az iráni kormány júliusban olyan intézkedést hozott, amely megtiltotta bizonyos frizurák, például a copf viselését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése