Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 28., szombat

A zsidók és a muszlimok szeretik legjobban Obamát

MTI


A Gallup felmérése szerint a mormonok a leginkább elutasítóak, viszont szeretik az elnököt az ateisták is.

A zsidó és a muszlim vallású amerikaiak kedvelik a leginkább Barack Obama elnököt - derül ki a Gallup pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából. A megkérdezett zsidók 61 százaléka, a muszlimoknak pedig 78 százaléka volt jó véleménnyel Obama teljesítményéről, szemben az ország lakosságának többségét alkotó protestánsokkal, akik közül mindössze 43 százalék osztozott az elégedettségben.

A katolikusoknál - ők adják a lakosság 22 százalékát - a megkérdezettek fele volt elégedett az elnök politikájával, ami csak egy kevéssel magasabb az országos, 48 százalékos átlagnál. A zsidóknak és a muszlimoknak az amerikaiak közötti aránya nem éri el a csoportonkénti 2 százalékot sem.

A vallástalanok, ateisták és agnosztikusok a zsidóknál is jobban lelkesednek Obamáért. Az ő köreikben 63 százalékos az elnök támogatottsága. A leginkább elutasítók a mormonok, akik közül mindössze 24 százalék szimpatizál az elnökkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése