Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 18., szerda

Vallási szertartás az Elbrusz csúcsán

Az Elbrusz a maga 5642 méteres tengerszint feletti magasságával Európa legtekintélyesebb hegycsúcsa. Egy székelyföldi csapat a minap mászta meg, s arról az Erdély Ma nevű portál is beszámol.

A csúcson a következőt tapasztalták: "A csúcsélményt nagyban zavarta, hogy jó nagy tömeg volt, és éppen valamilyen mohamedán vallásos szertartás zajlott, mivel sűrűn hangzottak el Allah Akbar felkiáltások, és elég sötét pillantásokkal méregettek minket, „gyaurokat”, hogy miért akarunk mindenképp csúcsfotót készíteni, és nem hagyjuk őket, hogy vallásukat nyugodtan gyakorolják. Végül mindenki sikeresen lefotózta magát, nem lett belőle nyílt vallási konfliktus, és megkezdtük az eléggé kimerítő leereszkedést az időközben naptól felhígult, tocsogóssá vált hóban."

Kiváncsiak lennénk arra, hogy mi lehetett ez a szertartás. Lehet, hogy muszlim hegymászók imádkoztak a csúcson? De akkor nem néztek volna a "gyaurokra". Mindenesetre furcsa, de azt azért kétlem, hogy egy vallási szertartás zavarja az ún. csúcsélményt. Szerintem, ha lehet, még egzotikusabbá teszi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése